Cum sa mentii copiii activi si in forma

Familie Lifestyle Sport
Children are active, smiling. Kids are having fun on the playground

Copiii de astazi petrec din ce in ce mai mult timp in fata ecranelor, fie ca este vorba de televizor, tableta sau telefon. Sedentarismul a devenit o problema majora de sanatate pentru copii, deoarece acest stil de viata sedentar poate duce la obezitate, probleme de sanatate si scaderea performantelor scolare. Este important sa ii incurajam pe copii sa fie activi si sa se mentina in forma fizica. Iata 6 strategii eficiente pentru a-i tine pe copii activi si in forma:

 1. Organizati activitati sportive: Inscrierea copiilor in activitati sportive este una dintre cele mai bune modalitati de a-i mentine activi. Fotbalul, baschetul, dansul sau inotul sunt doar cateva exemple de sporturi care ii pot ajuta pe copii sa isi dezvolte abilitatile fizice si sa se distreze in acelasi timp. Alegeti un sport care ii intereseaza pe copii si ii motiveaza sa participe activ.
 2. Promovati jocurile in aer liber: Incurajati copiii sa petreaca timp in aer liber prin organizarea de jocuri distractive. O plimbare cu bicicleta, o partida de fotbal sau un joc de v-a rascumpara pot fi activitati distractive care ii vor tine pe copii activi si in forma. Asigurati-va ca aveti un spatiu sigur si adecvat pentru aceste activitati si petreceti timp de calitate impreuna cu copiii.

Activitati distractive pentru a tine copiii departe de sedentarism

Copiii sunt plini de energie si au nevoie de activitati distractive pentru a-si consuma aceasta energie. Pentru a-i tine departe de sedentarism, puteti organiza urmatoarele activitati distractive:

 1. Sari corzile: Saritul corzii este o activitate excelenta pentru a-i tine pe copii activi si in forma. Este distractiv si antrenant, iar copiii pot sa o practice atat in interior, cat si in aer liber. Asigurati-va ca aveti o corda potrivita pentru varsta copilului si incurajati-l sa incerce diverse trucuri si sarituri.
 2. Organizati o vana cu baloane: Umpleti baloane cu apa si organizati o vana cu baloane in curte. Copiii se pot distra de minune alergand si aruncandu-se cu baloane umplute cu apa. Aceasta activitate este perfecta pentru zilele calde de vara si ii va tine pe copii activi si racoriti.

Cum sa faci miscarea un obicei placut pentru copiii tai

Miscarea trebuie sa devina un obicei placut pentru copiii tai, astfel incat sa o practice cu placere si sa o continue pe termen lung. Iata cateva sfaturi pentru a face miscarea un obicei placut pentru copiii tai:

 1. Faceti miscarea distractiva: Gasiti modalitati de a face miscarea distractiva pentru copii. Organizati jocuri, concursuri sau activitati care sa ii motiveze si sa ii faca sa se simta bine in timp ce se misca. De exemplu, puteti organiza o cursa cu obstacole sau un concurs de dans.
 2. Implicati-va si voi: Daca vreti ca copiii sa fie activi, trebuie sa le dati exemplu. Implicati-va si voi in activitatile lor fizice, jucati-va cu ei si aratati-le ca miscarea este importanta pentru voi. Astfel, copiii vor fi mai motivati sa se miste si sa se mentina in forma.

Ghid pentru parinti: Cum sa incurajezi un stil de viata activ pentru copii

Incurajarea unui stil de viata activ pentru copii poate fi o provocare pentru multi parinti. Iata cateva sfaturi care va pot ajuta:

 1. Stabiliti reguli clare: Stabiliti reguli clare cu privire la timpul petrecut in fata ecranelor si promovati activitatile fizice. Limitati timpul petrecut in fata televizorului sau computerului si incurajati copiii sa se implice in activitati fizice in loc.
 2. Organizati activitati in familie: Organizati activitati in familie care sa implice miscare. Puteti merge impreuna la o plimbare in parc, la o partida de fotbal sau la o plimbare cu bicicleta. Astfel, veti petrece timp de calitate impreuna si veti incuraja un stil de viata activ pentru copii.

Cum sa combati sedentarismul si sa mentii copiii in forma

Sedarismul poate avea efecte negative asupra sanatatii copiilor, asa ca este important sa il combateti si sa ii mentineti pe copii in forma. Iata cateva sfaturi pentru a combate sedentarismul:

 1. Limitati timpul petrecut in fata ecranelor: Stabiliti limite clare cu privire la timpul petrecut in fata televizorului, tabletei sau telefonului. Incurajati copiii sa isi petreaca timpul in activitati fizice sau in alte activitati distractive.
 2. Promovati activitatile fizice: Incurajati copiii sa se implice in activitati fizice prin organizarea de jocuri in aer liber sau prin inscrierea lor in activitati sportive. Asigurati-va ca au acces la un spatiu sigur si adecvat pentru aceste activitati si incurajati-i sa se bucure de miscare.

6 activitati in aer liber care ii vor tine pe copii activi si sanatosi

Activitatile in aer liber sunt o modalitate excelenta de a-i tine pe copii activi si sanatosi. Iata 6 activitati in aer liber care ii vor tine pe copii activi si sanatosi:

 1. Mersul pe bicicleta: Organizati plimbari cu bicicleta in parc sau in alte spatii sigure. Mersul pe bicicleta este o activitate distractiva si antrenanta, care ii ajuta pe copii sa isi dezvolte musculatura si sa isi imbunatateasca coordonarea.
 2. Parcuri de aventura: Parcurile de aventura sunt o modalitate excelenta de a-i tine pe copii activi si de a le dezvolta abilitatile fizice. Aceste parcuri ofera diverse trasee cu obstacole, tiroliene si alte activitati care ii vor tine pe copii in miscare.

In concluzie, mentinerea copiilor activi si in forma este esentiala pentru sanatatea lor fizica si mentala. Prin organizarea de activitati distractive, implicarea parintilor si promovarea unui stil de viata activ, putem contribui la dezvoltarea armonioasa a copiilor nostri.

Distribuie Articolul